FRANSA - LOUVRE MÜZESİ




Paris' in en önemli ve benim en çok zevk aldığım, hayran kaldığım yer. Resim ve heykel çok sevdiğim için benim için bulunmaz nimet. Hayran olduğum heykel sanatçıları ve ressamların eserlerini görebilmek büyük mutluluktu. Fransız ihtilalinden sonra açılan ilk müze, o kadar ünlü ki yılda on milyon kişi dolaşıyormuş o kadar ünlü yani. Louvre Müzesi' nin beş kapısı var bunlar; Via the Carousel du Louvre,  Via the Passage Richelieu, Porte des Lions, Via the Cour Carree..





Paris Pass ve Paris Museum Pass kartlarını kullanarak ücretsiz girilebiliyorsunuz o uzun kuyruğa girmeniz gerekmiyor. Cuma günleri 18:00’dan sonra 26 yaşın altındakilere ücretsiz. 18 yaşın altındakilere ücretsiz.
Louvre Müzesi’nde o kadar çok eser var ki hepsini görmeniz için 3 gün gitmeniz gerek. Yoksa sadece Mona Lisa' yı görürsünüz. Louvre Müzesi o kadar büyük ki girince kalabalıktan, hangi esere nasıl gideceğinizden aklınız duracak. Rehber eşliğinde gezmeniz daha uygun olur diye düşünüyorum.


Yunan güzellik ve aşk tanrıçası

Venüs De Milo

                                                                       Mona  Lisa

Mona Lisa, nam-ı diğer Lisa del Giocondo eşinin doğum hediyesi olarak Leonardo Da Vinci' ye portresi yaptırılmış fakat sahibinin eline ulaşmamış Leonardo Da Vinci ölünce varisi Fransa Kralı'na satmış. Dünyanın en ünlü ve en pahalı tablosu. 1500' lü yıllarda yaptırılan resim 4 yıl sürmüş ama tamamlanmamış. Mona Lisa 'nın gülüşü ile ilgili birkaç teori vardı okuduğumda roman gibi geldi. Esrarengiz bir roman.

The Consecration of the Emperor Napoleon
Le Sacre de Napoleon
Napolyon'un ressamı Jacques Louis David 3 yılda tamamlamış olduğu resimde Bonapart' ın eşi Josephine'e taç giydirilme töreninin anlatıldığı resim 621x979 ölçülerinde dünyanın en büyük resmi The wedding at Cana ' dan ( 666 cm × 990 cm )  sonraki resmi. 
                                                                The wedding at Cana

Psych Revived by cubid's kiss

Mona Lisa, Medusa'nın Salı, Cariye, Cana' da düğün Venüs de Milo, Semadirek Kanatlı zaferi, Le Sacre de Napoleon, Halka yol gösteren özgürlük Louvre da gördüğüm eserlerden sizlerin de görmenizi önerim.
Şimdi Paris' in barok yapısına uymayan Eyfel' den sonra Louvre Piramidi' de Paris' e uymayan eserlerden. Modern ile Klasiğin birleşmiş hali. Louvre Piramidi fütüristik bir bina..4 adet piramit var, üçü küçük, biri büyük..Girişi büyük cam piramitten yapıyorsunuz müzeyi gezdikten sonra alışveriş yapmak için ve piramidin diğer ucunu görmek için Piramidin alt katı alışveriş merkezini yani Carrousel du Louvre' da geziyorsunuz.Apple Store mağazasını da görebilirsiniz. Çok şık dükkanlar var tabi ki.





  



TAZIO RESTAURANT

MCCAFE

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMSTERDAM' DA ''DE BIJENKORF'' VE ''P.C.HOOFSTRAAT''

BELÇİKA' DA TÜRK RESTORANLARI

HOLLANDA'DA TÜRK RESTORANLARI