HOLLANDA LEZZETLERİ



KREMA SOSLU KUŞKONMAZ
Beyaz kuşkonmaz (4 kişilik ) 
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı çok amaçlı un
250gr tavuk veya sebze suyu 
200 ml. krema
100g jambon 
4 yumurta (her kişi için bir tane),
Taze Frenk soğanı
Tuz ve karabiber
Kuşkonmazları haşlayın. Yumurtaları kaynamaya koyun. Onları tam pişmiş seviyorum, ama isterseniz onları istediğiniz gibi pişirebilirsiniz. Bir tavada, tereyağını eritin ve sonra un ilave edin. Yaklaşık 1 dakika boyunca karıştırın. Pürüzsüz hale getirmek için çırpın. Karıştırın krema ​​ekleyin. Doğranmış jambon ve tuz, biber ekleyin. Sunum için, kuşkonmazın üzerine krema sosunu gezdirin. Kızarmış patates ile servis yapın.


KIBBELİNG
1 kg morina ( veya mezgit balığı olarak beyaz etli balık )
500 gram (3 1/3 su bardağı) çok amaçlı un
2 yumurta 
1 litre (4 su bardağı) süt
2 çay kaşığı tuzu
1 1/2 çay kaşığı hardal
2 çay kaşığı toz defne yaprağı
1/2 çay kaşığı acı biber
1/2 tatlı kaşığı biber
1/2 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
1/2 çay kaşığı toz Hindistan cevizi
2 litre kızartma için bitkisel yağ 
Baharatları bir kapta karıştırın, Unu, süt, yumurtayı başka bir kapta karıştırın. Balıkları önce süt, yumurtalı sosa sonra baharatlara batırıp kızartıyoruz.
Afiyet olsun.

STROOPWAFELS
Stroopwafels; bildiğimiz wafel, mis kokulu, pişerken sokağın köşesinden burnunuza, beyninize kadar işleyen hele de Hollandalıların fındık ve karamelli dolgusuyla inanılmaz duygular tatlar bırakan geleneksel tatlısı.

4 su bardağı un
 1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 su bardağı beyaz şeker
 1 su bardağı tereyağı
2 büyük yumurta
1 paket aktif kuru maya
1/2 su bardağı ılık su
1 1/2 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı tereyağı
1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
 6 çorba kaşığı koyu mısır şurubu
1/2 fincan ince öğütülmüş fındık, isteğe bağlı
Mayayı ılık suda eritin. Unun içine küp şeklinde tereyağı kesin. Şeker, tarçın, yumurta ve maya karışımı içinde karıştırın. İyice karıştırın ve 30 ila 60 dakika kabarması için kenara koyun. 12 küçük toplar halinde hamuru, önceden ısıtılmış waffel tavasına sıkın ve yaklaşık 30 saniye pişirin.  Kahverengi şeker, tereyağı, tarçın ve  mısır şurubu kaynatın. Fındığı ilave edin.
Pişen waffelların arasında servis yapın. Nefis oluyor.
Afiyet olsun. 

POFFERTJES
Poffertjes, Hollanda'nın geleneksel tatlılarından. Aslında tam da Türk tatlısı gibi. Un, şeker, tereyağı, kızartma tam da bize göre tatlar.
1 yemek kaşığı süt 
1 pk instant maya 
1 su bardağı (100 gr) tam buğday unu
1 su bardağı (100 gr) un
2 yumurta
1 çay kaşığı şeker 
1/2 çay kaşığı tuz 
1 1/4 su bardağı (250 ml) ılık süt
1 yemek kaşığı tereyağı
üzeri için tereyağı ve pudra şekeri 
Küçük bir kapta, sütle mayayı eritin. Ayrı bir kapta, tam buğday unu, un, yumurta, maya, şeker, tuz ve yarım süt birleştirin. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Şimdi geriye kalan sütü ekleyip tekrar çırpın. Üzerini örtün bir saat dinlenmeye bırakın. Bir tava ya da Poffertjes tavada tereyağını eritin. Tereyağı cızırtı başladığında, mini krepler yapmak için çay kaşığı ile ekleyin.
İki çatal kullanarak, Poffertjes çevirin. Tereyağı ve elenmiş pudra şekeri ile servis yapın.
Afiyet olsun. 

APPLETAART
200g tereyağı 
 200g pudra şekeri
400g kendinden kabaran un
1 yumurta tuz
8 gram vanilya şekeri
1,5 kilogram (soyulmamış) ekşi elma
75g pudra şekeri
3 çay kaşığı tarçın
15 gr galeta unu
Un, şeker, tuz, tereyağı ki tereyağı kesinlikle buz gibi olmalı mutfak robotunda karıştırın. 1 saat kadar streç filme sararak buzdolabında bekletin. Bir saat sonra streç filmin içinde tart kalıbınızın büyüklüğü kadar açın. Hamuru kalıba serin, üzerine çatalla delikler açın. Tekrar buzdolabına kaldırın. Bu arada bir kapta dilimlediğiniz elmaları tarçın, şeker ile harmanlayın. Elmaları hamurun içine doldurun. Hollanda'nın bu geleneksel tartı içinin bol olmasıyla ünlü. İçini ne kadar bol yaparsanız o kadar lezzetli oluyor. Üzerine hamurdan ayırdığınız bir parça hamurdan kafes yapıyorsunuz. Yumurta sarı sürüp önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Servis yaparken hafif krema ile yapmanızı öneririm.
Afiyet olsun.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

AMSTERDAM' DA ''DE BIJENKORF'' VE ''P.C.HOOFSTRAAT''

BELÇİKA' DA TÜRK RESTORANLARI

HOLLANDA'DA TÜRK RESTORANLARI